Användare:Mnbv

Idag är Användare:Mnbv ett ämne som skapar stort intresse och debatt i samhället. I takt med att tekniken går framåt, fördjupas människor alltmer i olika perspektiv och förhållningssätt till Användare:Mnbv. Det är ett ämne som täcker olika aspekter av livet, från politik till vetenskap, inklusive kultur och ekonomi. Användare:Mnbv har varit föremål för studier och analys sedan urminnes tider, och dess inflytande på dagens samhälle fortsätter att vara ett ämne av stor relevans. I den här artikeln kommer vi att utforska olika aspekter av Användare:Mnbv och dess inverkan på dagens samhälle, för att ge en komplett och uppdaterad syn på detta ämne.

Hej!

Jag har sedan november 2006 skrivit artiklar främst om kemi. Jag brukar också hjälpa till med veckans samarbete.

Tankar om svenska wikipedia:

  • Kvaliteten är låg. Speciellt vetenskapliga artiklar redigeras sällan och kan länge innehålla grova faktafel (språkfel brukar rättas).
  • Det finns ofta artiklar om samma sak, som kunde slås ihop. Detta beror på att det finns få sakkunniga som upptäcker felen.
  • Tvivelaktiga fakta som troligtvis aldrig kommer att kollas upp borde raderas, istället för att märkas med "källa behövs".

Vad man bör tänka på när man skriver tekniska och vetenskapliga artiklar (helt och hållet min egen åsikt!):

  • Använd inte gymnasieböcker som källa, de kan vara överdrivet förenklade. Använd inte heller kompendier utgivna av högskolor, deras syfte är att lära ut kunskap om ett visst smalt område. De kan använda begrepp på ett sätt som man endast gör inom det fältet.
  • Kolla alltid om ett visst begrepp har en bredare betydelse än du tror. Artikeln Kristallin (nu Kristallin plast) handlade förr bara om plaster, men alla fasta ämnen är antingen amorfa eller kristallina.
  • Bygg nätverk till närliggande artiklar!
  • Ersätt inte fakta med stora bilder. Gäller speciellt veckans samarbete!

Översättningar från engelska wikipedia

Först skrev jag artiklar utgående från svensk litteratur, men sedan övergick jag till att översätta från engelska wikipedia. Detta främst för att engelska wikipedia innehåller få sakfel (min åsikt), och dessutom behöver man inte koncentrera sig så mycket på att formulera om som när man skriver med en upphovsrättsskyddad bok som källa.

--Mnbv 3 januari 2007 kl. 17.19 (CET)