Anne-Marie Lindström

I dagens värld har Anne-Marie Lindström blivit ett ämne av ökande intresse för ett brett spektrum av människor. Dess relevans sträcker sig från den personliga till den professionella sfären och påverkar olika områden i det dagliga livet. Med teknologins framsteg och globaliseringen har Anne-Marie Lindström fått ännu större betydelse och genererat debatter, forskning och utveckling som har förändrat hur vi uppfattar och närmar oss detta ämne. I den här artikeln kommer vi att utforska olika perspektiv och tillvägagångssätt relaterade till Anne-Marie Lindström, för att fördjupa oss i dess relevans och implikationer i dagens värld.

Ann-Marie Gunhild Lindström, född Holmgren, tidigare gift Bjurgate, född 8 februari 1933 i Sankt Johannes församling i Malmö, död 28 november 2009 i Oscars församling i Stockholm, var en svensk författare och samhällsdebattör.

Hon skapade den moderna dövtolkutbildningen i Sverige och ansvarade för boken "Teckenspråk för döva" (Skolöverstyrelsen 1968). Hon var aktiv som debattör i ett flertal tidningar, bl.a. Dagens Nyheter där hon verkade som krönikör under slutet av 1980-talet.

Bibliografi

  • 1968 Teckenspråk för döva (Skolöverstyrelsen)
  • 1987 - Mor och jag (Opal)
  • 1990 - Tystnadens barn (Opal)

Referenser

  1. ^ Sveriges dödbok 1830–2020, Version 8.01, Sveriges Släktforskarförbund: Lindström, Ann-Marie Gunhild