Idag är Ahrbom & Partner ett ämne av stor relevans och intresse för många människor runt om i världen. Sedan urminnes tider har Ahrbom & Partner varit föremål för studier, debatt och reflektion, och dess inverkan täcker olika aspekter av det dagliga livet. För närvarande har betydelsen av Ahrbom & Partner förstärkts av uppkomsten av ny teknik, som har öppnat nya perspektiv för analys och förståelse för detta ämne. I den här artikeln kommer vi att utforska olika aspekter av Ahrbom & Partner, från dess ursprung till dess relevans idag, genom dess implikationer inom olika områden av det sociala, kulturella, ekonomiska och politiska livet.
Ahrbom & Partner är ett svenskt arkitektkontor med säte i Stockholm. Sedan februari 2007 har kontoret sina lokaler i huset Skeppsbron 44.
Kontoret har sitt ursprung i två medarbetare till Peter Celsing, Per Ahrbom (född 1938) och hans hustru Ann-Charlotte Ahrbom (född 1940), som arbetade med Celsing fram till hans död 1974. Efter Celsings död var Per Ahrbom med om att tillsammans med Lars Fahlsten (född 1937), Jan Henriksson (1933–2004) och Hans Jensfelt (född 1941) skapa kontoret AFHJ (Ahrbom-Fahlsten-Henriksson-Jensfelt) som slutförde Celsings pågående arbeten som Kulturhuset och Riksbankshuset.
Senare bröt sig Fahlsten och Ahrbom ut och bedrev verksamhet till 1988 under namnet Ahrbom & Fahlsten. Till Ahrbom & Fahlstens större uppdrag hörde Klamparen 10 Tingshuset vid Fleminggatan som uppfördes mellan åren 1983 och 1987 för Stockholms tingsrätt. Efter 1987 bildades Ahrbom Arkitektkontor med Per Ahrbom som ensam ägare som var verksam mellan 1988 och 1999, då flera av medarbetarna blev delägare.
2020 tilldelades Ahrbom & Partner Kasper Salin-priset för renoveringen av Kulturhuset i Stockholm.
Ahrbom & Partner finns i sin nuvarande form sedan 1999. Kontoret har under de senaste åren lett en rad nybyggnadsprojekt, renoveringar och om- och tillbyggnader, bland andra: