I dagens värld har Agne Rundqvist fått stor betydelse och intresse och genererat många diskussioner och forskning inom olika områden. Sedan dess uppkomst har Agne Rundqvist avsevärt påverkat samhället, ekonomin, kulturen och vetenskapen, bland andra aspekter. Under åren har Agne Rundqvist utvecklats och anpassats till de olika behoven och kraven i det aktuella sammanhanget, och spelat en avgörande roll i utvecklingen och omvandlingen av olika sektorer. Det är därför det är relevant att noggrant analysera och förstå effekten och omfattningen av Agne Rundqvist idag, såväl som dess framtida implikationer.
Carl Agne Herry Rundqvist, född 6 december 1901 i Göteborg, död 29 juli 1996 i Örgryte, var en svensk bokförläggare, boktryckare och redaktör.
Agne Rundqvist var son till boktryckaren Carl Rundqvist och hans hustru Hedvig Rundqvist.
Agne Rundqvist genomgick sätteriutbildning vid skolan för bokindustri, slöjdföreningens skola i Göteborg 1920–1923. Han reste 1925 till Leipzig och studerade som volontär på Thalacker & Schöffer Buchdrucherei och på Akademie für Buchkunst. Han studerade även i England, Tyskland och Frankrike. Han började på Rundqvists Boktryckeri 1928.
Agne Rundqvist var medarbetare i tidskriften Paletten under 1940-talet som också trycktes av förlaget. Han var också utgivare och redaktör för tidskriften Quo Vadis 1948–1950
1966 erhöll han Göteborgs stads förtjänsttecken och 1988 Albert Engström-priset.
Agne Rundqvist är begravd på Örgryte nya kyrkogård.
Rundqvists Boktryckeri grundades år 1908 av Carl Rundqvist och var beläget vid Lilla Torget 4. När lokalerna blev för trånga flyttades det år 1956 av Agne Rundqvist till Trycksgatan 10, senare Nellickevägen 10, numera Lisebergsgatan 10, där det var beläget fram till år 2021 och drivs i fjärde generationen. År 2021 flyttade det till Råövägen 4 på Onsala.